Οι Νέοι Αθλητικοί Ρομποτικοί Διαγωνισμοί του Minoan Robotsports Competition

Μετά τη συμφωνία συνεργασίας μεταξύ του CCS και του HERO (Ελληνικός Οργανισμός Εκπαιδευτικής Ρομπτικής), τέσσερις αθλητικές προκλήσεις θα εισαχθούν στην έκδοση του 2024 του Robotex Cyprus. συγκεκριμένα Rally, Drones, Τοξοβολία και Σφαιροβολία.

Ομάδες οι οποίες θα διακριθούν στις πιο πάνω προκλήσεις στα πλαίσια του Robotex Cyprus θα δικαιούνται να λάβουν μέρος στη διοργάνωση του MRC - Minoan Robotics Competition το 2025 ο οποίος οργανώνεται από τον HERO κάθε Απρίλη.  Σημειώνεται ότι ο Οργανισμός HERO προσφέρει εξαιρετική φιλοξενία στις ομάδες που συμμετέχουν στο MRC ο οποίος έχει καταστεί διεθνής διοργάνωση.

Πλήρεις κανονισμοί για τις τέσσερις προκλήσεις MRC που θα προσφερθούν στο Robotex Cyprus: 

Παρακαλώ σημειώστε ότι και για τους διαγωνισμούς αυτούς, ισχύουν οι κανονισμοί του Robotex Cyprus για τον ελάχιστο/μέγιστο αριθμό μελών των ομάδων.  

Για βοήθεια των προπονητών στην προετοιμασία των ομάδων τους, δίνονται τεχνικές πληροφορίες για τις προκλήσεις της τοξοβολίας και της σφαιροβολίας εδώ και κατεβάστε τεχνικές πληροφορίες για το ράλλυ εδώ.

Ανάδειξη Νικήτριας Ομάδας στις Προκλήσεις MRC

Για την ανάδειξη της νικήτριας ομάδας στην πρόκληση του Drones γίνεται ειδική αναφορά στο έγγραφο της πρόκλησης που έχει αναρτηθεί.

Για τις άλλες τρεις προκλήσεις MRC οι ομάδες θα μπορούν να κάνουν:

  • 3 προσπάθειες για την πρόκληση του Ράλλυ. Καταγράφονται οι χρόνοι της κάθε προσπάθειας. Προκρίνονται οι ομάδες με τους μικρότερους χρόνους.
  • 3 προσπάθειεες για την πρόκληση της Σφαιροβολίας. Καταγράφονται οι αποστάσεις που κάλυψε η σφαίρα. Προκρίνονται οι ομάδες με τις μεγαλύτερες αποστάσεις
  • 3 προσπάθειες για την πρόκληση της Τοξοβολίας. Καταγράφονται οι πόντοι της κάθε προσπάθειας και οι συνολικοί πόντοι. Προκρίνονται οι ομάδες με τη μεγαλύτερη συνολική βαθμολογία.  

Ακολουθώντας την πρακτική που ακολουθείται στο Robotex Cyprus, ανάλογα με τον αριθμό των ομάδων που συμμετέχουν στην πρόκληση, θα διεξάγεται προκριματικός, ημιτελικός και τελικός γύρος (best-of-the-best) ανάμεσα στις ομάδες με:

  • το μικρότερο χρόνο στην πρόκληση του Ράλλυ
  • τη μεγαλύτερη απόσταση στην πρόκληση της Σφαιροβολίας
  • τη μεγαλύτερη συνολική βαθμολογία στην πρόκληση της Τοξοβολίας

Για τον τελικό αυτό γύρο οι ομάδες κάνουν μόνο μία προσπάθεια και γίνεται κατάταξη για ανάδειξη της νικήτριας ομάδας.