Συνάντηση Robotex Cyprus με Πρέσβη Εσθονίας

Ενώ ετοιμάζεται η μεγάλη κυπριακή αποστολή των 250 ατόμων για το ταξίδι στο Robotex International, μέλη της οργανωτικής επιτροπής του Robotex Cyprus και του Δ.Σ. του CCS είχαν μια ενδιαφέρουσα συνάντηση με τον Πρέσβη της Εσθονίας σε Κύπρο και Ελλάδα κο Priit Pallum.

Συγκεκριμένα, στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στα Γραφεία του CCS στη Λευκωσία την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2019, παρευρέθηκαν ο κος Κώστας Αγρότης, Πρόεδρος του Δ.Σ. του CCS, ο κος Πανίκος Μασούρας , Γραμματέας του Δ.Σ. του CCS και Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Robotex, το μέλος του Δ.Σ κος. Γιάννος Αλετράρης, ο κος Γιώργος Γεωργίου, Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής του Robotex Cyprus και οι Λειτουργοί του CCS κος Τουμαζής Τουμαζή και κα Χριστίνα Παπαμιλτιάδου.

Ο κος Pallum εντυπωσιάστηκε από το μέγεθος της κυπριακής αποστολής στην Εσθονία και αφού συνεχάρη τους Κύπριους οργανωτές εξέφρασε την επιθυμία του να παρευρεθεί στην επόμενη διοργάνωση του Robotex Cyprus 2020 τον Ιούνιο στη Λευκωσία και την προθυμία του να μεσολαβήσει για την προώθηση των σχέσεων μεταξύ  Εσθονίας και Κύπρου ειδικά για την ανάπτυξη συνεργασιών μεταξύ εταιρειών πληροφορικής αλλά και του οικουστήματος νεοφυών επιχειρήσεων των δύο χωρών.   

Ο Πρόεδρος του CCS κος Κώστας Αγρότης ανέφερε ότι με βάση την υφιστάμενη συμφωνία συνεργασίας μεταξύ της Κύπρου και της Εσθονίας η Κύπρος αξιοποιεί την τεχνογνωσία και την εμπειρία της Εσθονίας σε θέματα ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και στην ανάπτυξη ψηφιακών υπηρεσιών προς τους πολίτες. Ο κος Πανίκος Μασούρας, Πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του Robotex Cyprus, τόνισε τη σημαντικότητα της εμπλοκής της νεολαίας και των μαθητών σε τεχνολογίες όπως η ρομποτική και του STEM στην προσπάθεια αναβάθμισης του εκπαιδευτικού συστήματος της ενώ ο κος Γιώργος Γεωργίου, πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής εξήρε το ρόλο των δεκάδων εθελοντών που συμβάλλουν αφιλοκερδώς στην επιτυχή διοργάνωση.